Jak jíst podle ročních období – JARO

Na brzkém jaře jsou důležité klíčené potraviny. Ty nám dodávají nejen vitamín a minerály, ale hlavně energii po dlouhé zimě. Klíčíme nejen semínka rostlin, ale také luštěniny. Také denně jíme kvašenou zeleninu, a zeleninu vařenou. Syrovou zeleninu si dáváme až je venku tepleji. Syrová zelenina ochlazuje. Začínáme listovými saláty a postupně přidáváme pórek, bílou ředkev … Z obilnin stále vaříme pohanku, kroupy, jáhly, žito, oves, rýži atd, Luštěniny také kromě klíčení stále vaříme jak k obědům, tak do salátů a kombinujeme je s obilninami a vařenou zeleninou.

S postupným oteplováním přidáváme do jídelníčku více syrové zeleniny – především naťové, a zeleniny divoké – listy pampelišek, kopřivy, sedmikrásky atd…