Minerály, vitamíny, enzymy

Máme o zdravé výživě zkreslené představy. Spousta lidí si myslí, že správná strava zahrnuje konzumaci hlavně zeleniny a ovoce.

Abychom měli dostatečné množství minerálů a vitamínů, snažíme se jíst hodně celozrnných obilnin, luštěnin, semen rostlin, zeleninu a ovoce. Dbáme na to, abychom v jídelníčku měli všechny možné druhy, které jsou nabízeny. Tím, že je neustále střídáme, máme zaručeno, že našemu organismu nic nechybí. Kdo při vaření, či přípravě pokrmů dbá na tuto zásadu, nemusí se starat, zda má dostatek těch či oněch minerálů či vitamínů.

Enzymy získáváme především z kvašené zeleniny, nebo zakysaných mléčných produktů ,sójových omáček, či jiných fermentovaných výrobků. Proto v jídelně Slunečnice dáváme denně na talíř pickles. Jednak je zdrojem vitamínu C a jednak je to fermentovaný – kvašený pokrm.

Příště si povíme jak jíst během ročních období.